Peeling

Soms biedt een eenmalige gezichtsbehandeling niet voldoende stimulans om het beoogde resultaat te kunnen behalen en is het nodig een stapje verder te gaan. Een Peeling(kuur) kan dan een uitkomst zijn. Ik maak hiervoor gebruik van de Peelings van DermaQuest. Deze zijn ontwikkeld door een team vooraanstaande wetenschappers en specialisten en behoren tot het topsegment. De behandelingen zijn revolutionair en bieden een effectieve oplossing voor een breed scala aan huidindicaties zonder een langdurig herstelproces.

Peeling: Acne
Deze behandeling levert hoge concentraties anti-acne werkstoffen die tot de kern van het probleem dringen. De talgproductie wordt gestabiliseerd en onzuiverheden onder controle. De behandeling maakt de huid direct zacht en verfijnt de poriën, waardoor er minder vuil achterblijft. Door op tijd met de behandeling te beginnen, verkleint u de kans op littekenvorming in de toekomst. Ideaal voor de acne-gevoelige en vette, dikkere huidtypen.  Peeling mogelijkheden: Pumpkin Resurfacer, Salicylic Acid Peel, Modified Jessner Peel.

Peeling: Pigmentatie
Deze behandeling is uitermate geschikt voor de gehyperpigmenteerde huid. De werkstoffen dringen diep door in de pigmentcellen en houden de pigmentproductie (melanine) onder controle.  De behandeling zorgt voor een zachte, maar effectieve vermindering van ongewenste kleurverschillen in de huid. Uw huidteint wordt opmerkelijk egaler. Peeling mogelijkheden: MangoBrite Resurfacer, SkinBrite Peel, Lactic Acid.

Peeling: Huidveroudering
Deze huidverzachtende en verjongende behandeling zorgt voor geweldige resultaten tegen de tekenen van huidveroudering. Deze behandeling stimuleert de huidcellen diep in de huid en bevordert de collageen- en elastineproductie. Fijne lijntjes, een verslapte huid en schade door zon en omgevingsfactoren worden resultaatgericht aangepakt. Uw huid wordt gladder, strakker en stralender. Peeling mogelijkheden: Power Peptide Resurfacer, Modified TCA met Retinol.

Peeling: Normale huid
Een intensieve peelbehandeling om de dagelijkse balans te behouden bij een normale/jonge huid. Ook is deze peeling uitermate geschikt als eenmalige oppepper of om de huid voor te bereiden op een sterkere, resultaatgerichte peeling. Peeling mogelijkheden: Primary Pumpkin Resurfacer, MangoBrite Resurfacer

Peeling: grauwe huid
Een intensieve behandeling om de huid een boost te geven en een mooie huid te behouden.
Vooral de veeleisende en zonbeschadigde huid kan deze extra oppepper gebruiken. Geschikt voor ieder huidtype m.u.v. de gevoelige huid. Peeling mogelijkheden: Glycolic Acid Resurfcaer level  I & II.

Welke peeling is het beste voor uw huid?
Er zijn verschillende peelings variërend in sterkte: van lichte die progressief resultaten boeken met een kleine herstelperiode, tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben. Tijdens een intakegesprek zullen we de specifieke huidinformatie in kaart brengen, waarna we, samen met u, kunnen bepalen welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. Om optimaal resultaat te behalen worden de peelings in kuursverband aangeboden en ondersteund door specifieke DermaQuest producten voor thuisgebruik. U krijgt hierover een uitgebreid advies.

Hoe werkt een Peeling behandeling?
Bij een Peeling wordt een vloeistofoplossing op de huid aangebracht welke de huid stimuleert en de huidindicatie systematisch verbetert. De uitvoering van de behandeling gaat altijd volgens een vaste werkwijze. Deze werkwijze is bewezen effectief en zorgt voor het meest optimale resultaat.
Stap 1: Reinigen
Stap 2: Voorbereidingsoplossing ter voorbereiding op de Peeling
Stap 3: Peeling
Stap 4: DermaQuest producten
Stap 5: Advies DermaQuest producten voor thuisgebruik

Is een Peeling pijnlijk?
Wat u tijdens de behandeling kunt ervaren, is afhankelijk van de sterkte van de Peeling. Dit kan varieren van een tinteling tot een licht branderig gevoel. Om dit te verzachten is het mogelijk de huid te verkoelen om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken.

Wat is de hersteltijd van een Peeling?
De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de Peeling. Direct na de behandeling kan uw huid er licht rood uitzien. Dit zal snel afnemen. U kunt meteen uw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Zorg dat u de nazorginstructies die u meekrijgt nauwkeurig opvolgt en ten alle tijden een zonnebescherming Spf 30-50 gebruikt. 

Soorten Peelings

Primary en power Pumpkin peel
Een peeling in twee sterktes (power is 3x sterker dan de primary) met een hoge concentratie van pompoenpulp (40%), alpha hydroxy zuur (AHA) (3%) en salicylzuur (2%). Dit stimuleert de productie van collageen en elastine, en werkt verzachtend en revitaliserend. Het verfijnt de poriestructuur en werkt oplichtend op    pigmentvlekken. 
Geschikt voor alle huidtypes, m.u.v. de gevoelige huid. Ook Zeer geschikt voor acné huid.

Primary en power peptide peels
Een peeling in twee sterktes (power is 2x sterker dan primary) met een hoge concentratie alpha hydroxy zuur (AHA) en peptides. Deze zuren zijn in staat de werkzame peptides diep de huid in te brengen. .De collageen aanmaak wordt gestimuleerd en de huid ziet er direct gladder en ontspannen uit.
Uitermate geschikt als anti-age behandeling

Firming enzyme treatment
Deze peelende behandeling is samengesteld uit enzymen en peptides. Het is een uitstekende voorbereiding om huid toelaatbaar te maken voor werkstoffen. Deze diepreinigende behandeling, verstevigd en verstrakt de huid.

Salicyl zuur resurfacer
Deze peeling heeft een ontstekingsremmende werking en reinigt de huid grondig. Het maakt de huid glad en schoon. Na de behandeling kan enige schilfervorming optreden.
Geschikt voor een vette en/of acné huid.

Glycolzuur resurfacer
Deze peeling geeft een sterkte hydratatie aan de dermis en stimuleert de collageenproductie. Vanwege de ontstekingsremmende en verzachtende bestanddelen geeft deze behandeling minder irritatie- en jeukverschijnselen dan andere peelings.
Geschikt voor lichte acné en ter ondersteuning bij anti-age behandelingen

Lactic acid of melkzuur resurfacer
Een peeling die zeer geschikt is voor de gevoelige huid, en voor de donkere huid. Ter behandeling van hyperpigmentatie, en voor mensen die voor het eerst een peeling ondergaan, ter voorbereiding van het gebruik van hoger geconcentreerde huidverzorgingsproducten en behandelingen.