Bindweefselmassage

Bindweefsel is een vorm van weefsel dat onderdeel uitmaakt van alle organen van ons lichaam. Het is vergelijkbaar met cement tussen de stenen van een huis. Het heeft een steunende en verzorgende functie, beschermt de organen, gewrichten en spieren en bepaalt hun vorm. Bindweefsel leidt bloedvaten en zenuwen naar organen, beschermt tegen infecties en speelt een rol bij wondgenezing.  Het isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Wanneer bindweefsels rekken dan krijgt de huid de kans om te gaan hangen waardoor deze haar stevigheid verliest en rimpels kunnen ontstaan.

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om uw huidconditie te verbeteren. Het bevordert de huiddoorbloeding, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en zet aan tot celvernieuwing. Het reduceert blokkades en verstevigt het bindweefsel. Hierdoor verbetert de conditie van de huid waardoor deze strakker en gladder wordt. Het is zeer geschikt als rimpel en littekenbehandeling!

De bindweefselmassage wordt gestart met een stimulatie van de doorbloeding. Hierna wordt een speciale kneedtechniek in de bindweefsellaag toegepast. Dit kan als gevoelig worden ervaren. Naarmate de kuur vordert en het weefsel losser komt, zal dit afnemen. De duur van de behandeling is afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling herhaald worden. Daarom adviseren wij de behandeling in kuursverband.

Na de behandeling kunt u direct uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Tijdens een behandeling in het gelaat kan de huid rood kleuren. Wanneer wenselijk dan kunnen wij dit voor uw camoufleren met Lycogel. Na de behandeling kan de huid beurs aanvoelen. Dit kan enkele dagen aanhouden.

Hetgeen wat u na een aantal behandelingen zult ervaren is dat de huid gladder aanvoelt wanneer u over uw huid strijkt. Uw huid is steviger geworden en fijne lijntjes zijn verbeterd. De massage stimuleert de doorbloeding en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Een goed doorbloede huid is beter in staat voedingsstoffen op te nemen.

Wilt u weten of een kuur van bindweefselmassages een oplossing kan zijn voor u? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek zullen wij u persoonlijk adviseren en u uitvoerig informeren over de behandeling. In sommige gevallen is een combinatie met een andere behandeling aan te raden.

De prijs van een bindweefselmassage is afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt en van het aantal behandelingen.